Schengen Vize İşlemleri

Yunanistan Turistik Vize Başvuru Evrakları Nelerdir?

* Değerli Ziyaretçilerimiz, vize başvuruları için beyan edeceğiniz evraklarınızın güncel tarihli olduğundan lütfen emin olunuz!

 

1- Pasaport, (Yunanistan seyahatinizin dönüş tarihi sonrası en az 3 ay geçerli olmalıdır)

2- İki adet biyometrik yeni fotoğraf (3,5x4,5 cm ölçülerinde ve beyaz fon üzeri)

3- Ek gelir belgeleri (Kira sözleşmesi, varsa tapu ve araç ruhsatı fotokopileri)

4- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Aile ve adres bilgilerini içeren belge, Nüfus Müdürlüğü'nden alınabilir.)

5- Kimlik kartının ön ve arka yüzünün fotokopisi

Kişi yabancı uyruklu ise,

* En az 6 ay geçerli TC ikamet izni ve çalışma izni fotokopisi.

6- Pasaport protokol belgesi

7-Yurda giriş çıkış belgesi

8- Schengen vize başvuru formu. (Başvurunuzu aracılığımız ile yaparsanız, başvuru formu bizim tarafımızdan doldurulacaktır.)

9- Seyahat sağlık sigortası. (Başvurunuzu aracılığımız ile yaparsanız, seyahat sigortası bizim tarafımızdan yapılacaktır.)

10- Otel ve ulaşım rezervasyonları.

11- Güncel banka hesap dökümü

Başvuru sahibinin bulunduğu duruma göre ek olarak hazırlaması gereken belgeler

 

Kişi Şirket Sahibi İse;

1- Güncel tarihli şirket evrakları.

* Şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası’ndan alınmış orijinal faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası ve imza sirküleri fotokopileri

2- SGK/BAĞ-KUR 4 B detaylı hizmet dökümü (E-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz.)

 

Kişi Şirket Çalışanı İse;

1- Güncel tarihli şirket evrakları

* Şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası’ndan alınmış orijinal faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası ve imza sirküleri fotokopileri

2- SGK işe giriş bildirgesi ve SGK 4 A detaylı hizmet dökümü (e-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)

3- Maaş bordroları (Son 3 aylık, ıslak imzalı ve kaşeli)

4- Şirket yazısı - Orijinal belge

* Şirket yetkilisi tarafından konsolosluğa hitaben yazılacak dilekçede, başvuru sahibinin bu işyerinde çalıştığı ve izinli olduğu tarihler belirtilmelidir. Belge, şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak temin edilmelidir.

 

Kişi Devlet Memuru İse;

1- Çalışma belgesi - Orijinal belge

* Bağlı bulunulan kurumdan alınmış mühürlü ve ıslak imzalı orijinal belge

2- Görev kimlik kartı ön ve arka yüzünün fotokopisi

3- Maaş bordroları

* Maaşınızın yatmakta olduğu bankadan alınmış son 3 aylık kaşeli, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri ile birlikte temin edilmiş hesap dökümü

4- Resmi izin yazısı - Orijinal belge

* Bağlı bulunulan kurumdan alınmış mühür ve ıslak imzalı belge

 

Kişi Çiftçi İse;

1-Ziraat Odası’ndan çiftçilik belgesi

 

Kişi Öğrenci İse;

1- Öğrenci belgesi (Güncel tarihli, orijinal belge)

2- Yeni mezun başvuru sahipleri için diploma fotokopisi

3- Orijinal muvafakatname belgesi (18 yaşından küçük başvuru sahipleri için, anne ve baba tarafından imzalanmış noter onaylı orijinal belge)

NOT: Anne, baba ve tüm aile fertlerinin Yunanistan vizesi başvurusunda bulunacak olması halinde muvafakatname belgesine gerek bulunmamaktadır.

 

Kişi Ev Hanımı İse;

1-Banka hesap özeti (Son 3 aylık hesap hareketliliğini içeren en az 4.000 TL bakiyesi olan banka tarafından kaşeli, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri ile birlikte temin edilmiş)

 

Kişi Emekli İse;

1-Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı)

 

Ancak istenilen evraklarda zaman  zaman değişiklikler olabilmektedir. Temsilcilerimizi arayarak, Yunanistan Turistik Vizesi güncel evrak listesini isteyiniz. Yunanistan Turistik vizesi güncel evrak listesi e-posta adresinize gönderilecektir. Evraklarınızı eksiksiz olarak hazırladıktan sonra kargo/ kurye ile ya da elden, evraklarınızı bize teslim edebilirsiniz.